Koole Tankstorage Minerals

KTM vergroot opslagcapaciteit.

Rotterdam, 8 juni 2016. Dat het mogelijk is om in relatief korte tijd het vertrouwen van opdrachtgevers te winnen bewijst dit project eens te meer. Bekijk de video van de eerste bouwfase op locatie bij Koole Tankstorage Minerals (Vondelingenplaat, Rotterdam).   

Voortborduren op eerdere successen.

Na een aangename kennismaking met Erik van Ommeren realiseerde SJR Tank Construction (voorheen Sloot Tankbouw) in 2012 het eerste project voor Koole, waarbij vijf bestaande opslagtanks in Tankput 5 gerenoveerd, gemodificeerd en in de tankput verplaatst zijn om ruimte te maken voor acht nieuwe opslagtanks.

Evenals de kennismaking is de samenwerking direct bij aanvang van dit project zeer prettig en biedt de open manier van communiceren voldoende ruimte om kritisch te blijven. In hetzelfde jaar slaan Koole en SJR Tank Construction opnieuw de handen ineen en start men met de bouw van vier nieuwe opslagtanks op de productielocatie van SJR in Bolnes, waarna de tanks naar Koole Tankstorage Pernis getransporteerd en in Tankput 5 geplaatst zijn.

Aansluitend zijn er op locatie in Tankput 5 nog vier nieuwe opslagtanks bijgebouwd. Deze acht nieuwe opslagtanks zorgden tezamen voor een extra opslagcapaciteit van 96.000 m³. In januari 2015 richtten Dura Vermeer en SJR Tank Construction de onderneming D&S Jacking op waarmee de kennis van het onderhouden en repareren van opslagtanks van SJR Tank Construction en de civieltechnische kennis van Dura Vermeer worden samengebracht. De visie achter D&S Jacking is dat met gedegen en tijdig onderhoud de levensduur van een tank aanzienlijk kan worden verlengd.

In maart 2015 startte D&S Jacking met inspectie en onderhoudswerkzaamheden bij Koole Tankstorage Pernis. In totaal werden vier opslagtanks gevijzeld en voerde het bedrijf diverse werkzaamheden uit waardoor de levensduur van de tanks aanzienlijk verlengd wordt.

KTM breidt park uit met vier nieuwe tanks.

Koole Tankstorage Minerals is een belangrijke speler in de logistieke keten van Rotterdam. Met steigerfaciliteiten, pijpleidingen en 1.200.000 m³ aan opslagcapaciteit, bedient KTM olieraffinaderijen en handelaars. Met behulp van flexibele dienstverlening worden overliggeld en vertragingen zoveel mogelijk vermeden. Koole Terminals is 100% toegankelijk en 24/7 beschikbaar.

De terminal zal na oplevering 107 tanks van verschillende omvang omvatten, die veelal verwarmd kunnen worden. Met geavanceerde blending equipment kunnen klanten elk gewenst product laten samenstellen. KTM vertrouwt ook deze uitdaging van aanzienlijke omvang toe aan SJR Tank Construction en de eerste bouwfase vordert gestaag. De bouwfases zullen in totaal 78 weken in beslag nemen en er zullen dagelijks 25 medewerkers van SJR bij KTM, locatie Vondelingenplaat te Rotterdam aan het werk zijn.

Samenwerken met professionals.

De bouwmethode op locatie valt of staat al tijdens de voorbereiding en het transport. Voor het logistieke gedeelte van dit project ging SJR Tank Construction een samenwerking aan met Mammoet en stelde daarmee het transport veilig.

Wat het voorbereidende werk betreft heeft SJR Tank Construction  prima haar huiswerk gedaan waardoor de eerste bouwfase op locatie zeer gestaag verloopt.

Via deze nieuwspagina zal SJR u de komende periode op de hoogte houden van de vorderingen rondom dit project.