Een indrukwekkend plaatje

Een indrukwekkend plaatje

Rotterdam, 24 juli 2020 – Een indrukwekkend plaatje; acht opslagtanks via een watertransport op weg naar hun eindbestemming. Vanaf onze productiehal op de Heijplaat in Rotterdam zijn deze 8 tanks na een fabricage periode 6 maanden op transport gegaan.

Ruim een jaar geleden kregen wij de opdracht om deze acht tanks met een totale opslagcapaciteit van 19.000 m3 te fabriceren in onze productiehal. Het inpandig bouwen biedt een ideale omgeving voor de hoogst haalbare kwaliteit, veiligheid en het milieu. Ook ontzien wij zo onze klant met minimale werkzaamheden op hun terrein.

Bovendien hebben de weersomstandigheden, die in Nederland continue veranderen, geen invloed op de planning, wat de totale doorlooptijd van het bouwproces ten goede komt. Na de engineeringsfase zijn wij in januari van dit jaar begonnen met de bouw van de eerste vier tanks.

In onze productiehal, met een diameter van 24 meter, een lengte van 60 meter en hoogte van 32 meter, hadden wij de mogelijkheid om per keer vier tanks te bouwen. Na de load-out van de eerste vier tanks half april, kon er begonnen worden met de bouw van de laatste tanks.

22 juli 2020 was het zover, de acht tanks waren gereed en konden op transport richting onze klant. Na het naar buiten rijden van de laatste vier tanks vanuit onze productiehal door de firma Mammoet konden ze door Hebo op het ponton gehesen worden voor transport.

Na 2 dagen hard werken door de mannen waren de tanks gereed voor het transport naar hun eindbestemming.