Een ontmoeting in de voortuin.

Donderdag 19 mei 2016 –  stond in het teken van een nieuwe editie van iTanks. SJR was in haar nopjes met de locatiekeuze van de organisatie en kijkt terug op een geslaagd evenement.

Innovatie leidt tot verhuizen.

De afgelopen jaren heeft SJR aanzienlijk geïnvesteerd in een andere kijk en bouwmethode voor opslagtanks. Stap voor stap is men gaan uitdenken of het mogelijk is tanks niet langer op de locatie van de opdrachtgever te bouwen maar volledig onder eigen dak te produceren. Natuurlijk heeft alles zo zijn plus- en minpunten dus ook bij de geconditioneerde bouwmethode liep men tegen beren aan. Het onderdeel logistiek ondervond aanzienlijke hinder van de huidige huisvesting en er moesten nog serieuze obstakels tijdens de transportfase worden overwonnen.

Kortom, vooral tijdens de transportfase liet de huidige huisvesting te wensen over. Men besefte bij SJR zich dat de problematiek waar men tijdens geconditioneerd bouwen tegenaan liep vooral door zichzelf veroorzaakt werd en bleef men de grote voordelen van deze nieuwe bouwtechniek voor ogen houden.

Gegarandeerde levertijden van kwalitatief betere tanks maar ook de veiligere manier van plaatsen en kortere plaatsingsperiode gaven de doorslag op zoek te gaan naar andere huisvesting waar men wel zonder problemen over kan stappen naar deze nieuwe manier van tanks bouwen.

Nieuwe stek op strategische plek.

Vooral het logistieke gedeelte en de transportfase liepen tegen problemen aan tijdens de nieuwe manier van tanks bouwen. Vandaar dat een van de grote randvoorwaarden voor de nieuwe plek is dat het een open verbinding met de Noordzee moet hebben en een lange kade waar grote transportschepen kunnen aanmeren. Ondanks dat het geen harde eis was dat het nieuwe onderkomen in de regio

Rotterdam zou moeten staan liet men wel sterk blijken dat dit zeer wenselijk is. Inmiddels heeft SJR group haar nieuwe stek gevonden die zowel aan alle randvoorwaarden als wensen voldoet en is de bouw van het nieuwe onderkomen in een vergevorderd stadium.
Aan de Gieterijweg op het toenmalige RDM-terrein is Dura Vermeer aan de laatste bouwfase begonnen. Medio augustus zal SJR vanuit deze productiehal en kantoor haar werkzaamheden voortzetten.

iTanks Innovatie Paviljoen XL.

Donderdag 19 mei 2016 streek iTanks Innovatie Paviljoen XL neer op een unieke locatie die bol staat van havenindustrie en historie.

De Onderzeebootloods is een voormalige loods van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) op Heijplaat. De loods was donderdag 19 mei het podium zijn voor het iTanks Innovatie Paviljoen XL. Uiteraard was SJR ook aanwezig tijdens dit evenement.