13 opslagtanks voor

Arabian Chemical Terminals

Geconditioneerd bouwen geeft superieure kwaliteit.

Rotterdam 3 februari 2016. Deze week vertrekt een SJR transport met 13 opslagtanks richting Saudi-Arabië. De tanks zijn gebouwd in de SJR productieloods te Bolnes in opdracht van Arabian Chemical Terminals (ACT). Om een veilige aflevering te kunnen garanderen heeft SJR de bedrijven Big Lift (transport over zee) en Broekman Logistics (laden) ingeschakeld.

ACT heeft bewust voor SJR gekozen vanwege het geconditioneerd bouwen en de ervaring met Lumpsum Turnkey prefab tankbouw. Kasper Castricum, Terminal & Business operations manager bij ACT, licht toe: “Tanks die binnen worden gebouwd hebben een betere kwaliteit dan op locatie gebouwde tanks. Bovendien was een kortere doorlooptijd en snelle levertijd van doorslaggevend belang.

Wij vinden het daarnaast bijzonder prettig dat de tanks niet in een operationele zone op de terminal gebouwd hoeven te worden. Zo worden risico’s en downtime voorkomen. Tevens zijn de tanks volledig geconserveerd en van alle meet- en instrumentatieapparatuur en verticale leidingen voorzien. Al met al zijn wij volledig ontzorgt, het is compleet en af.”

Snellere levering, veiliger en beter van kwaliteit.

SJR werkt met de nieuwste productiemethodes en neemt opdrachten turn-key aan. Robert Sloot, algemeen directeur van SJR legt uit: “onze werkprocessen worden steeds verder geautomatiseerd, waardoor wij levertijden kunnen garanderen.

De laatste jaren voeren wij steeds meer onderdelen van het tankbouwproces zelf uit, waaronder het coaten en isoleren van tanks en het aanbrengen van appendages, trappen en bordessen. Deze tanks hebben wij zelfs voorzien van inwendige aluminium drijvende daken, zodat emissies vanuit het product worden voorkomen.”

ACT-021

2016-02-02 Big Lift dag 1 9 2016-02-02 Big Lift dag 1 7

Samenwerken met specialisten.

Met het laden van de tanks bij Broekman sorteert SJR voor op de nabije toekomst. Vanaf medio 2016 gaat SJR de mondiale tankopslagmarkt bedienen vanuit het hart van het grootste petrochemische cluster van Europa.

Het pand komt te staan op het RDM-terrein direct grenzend aan de terminal van Broekman Project Services. Na de ingebruikname van de productieloods wordt de productiecapaciteit van SJR aanzienlijk vergroot. SJR en Broekman Project Services zijn tevreden over het laadproces van de koolstofstalen en roestvrijstalen tanks.

Robert Sloot: “met onze aanstaande verhuizing van kantoor en productieloods naar het RDM-terrein gaan we in de toekomst meer tanks voor de internationale markt laden in samenwerking met Broekman. Dit was toch een beetje de testcase van ons nieuwe concept van bouwen en laden op het RDM-terrein.” Jos Masselink van Broekman beaamt: “Ondanks de stevige wind is het laden vlekkeloos verlopen. Onze terminal is speciaal ontworpen voor offshore en heavy lift lading. De ruime bekkens van deze haven zorgen ervoor dat zelfs de grootste schepen 24 uur per dag in en uit kunnen varen. Wij zijn blij met de komst van deze gerenommeerde tankbouwer naar het RDM-terrein en hopen in de toekomst veel load-outs in opdracht van SJR te mogen verzorgen.”

2016-02-02 Big Lift dag 1 2
2016-02-02 Big Lift dag 1 10