Warmtemanagement

Hergebruik van warmte en energie staat hoog op de agenda bij politiek & bedrijfsleven. Zo wordt onder andere in Rotterdam restwarmte van de haven via leidingen naar de stad getransporteerd. Dit betekent dat in stedelijke gebieden buffertanks komen te staan voor de opslag van warmte. Veiligheid is derhalve van essentieel belang.

Warmtebuffers moeten voldoen aan belangrijke kwalitatieve eisen. Dit soort tanks staan onder druk met hoge temperaturen (90 tot 100 graden Celsius). Door jarenlange ervaring met warmtebuffers in de tuinbouwsector is SJR een specialist in deze discipline. Met ons isolatiebedrijf kunnen wij meedenken en adviseren over de beste warmtemanagement oplossing voor uw tank.

Ook bij warmtekrachtcentrales wordt warmte opgeslagen in warmtebuffers. SJR heeft bij diverse centrales in binnen- en buitenland tanks geleverd voor de opslag van heet water. Door gebruik te maken van warmteopslag kunnen centrales efficiƫnter ingezet worden. Dit leidt tot een besparing van brandstof en CO2-uitstoot.