Heden en verleden

Bij SJR, een dynamisch bedrijf met meer dan 50 jaar historie, staan we niet stil. De afgelopen jaren groeiden wij uit tot allround tankbouwer. Onze ‘core business’ is het produceren, isoleren, repareren en modificeren van opslagtanks, procestanks en drukvaten. Dit doen we bij klanten on site, maar ook op onze huidige productielocatie op het RDM-terrein in Rotterdam.

arrowIn onze state-of-the art productielocatie met kantoor in de Rotterdamse haven kunnen tanks tot een diameter van 24 meter en een hoogte van 32 meter gebouwd worden. SJR gaat het tankbouwproces aanzienlijk verbeteren door de inzet van geavanceerde apparatuur en robots. Door slim gebruik te maken van innovaties neemt de kwaliteit en duurzaamheid van de tanks toe.

Door de gunstige ligging van de productieloods aan het water kunnen we gemakkelijk de tanks over de hele wereld verschepen. Wij werken nauw samen met degelijke partners, partijen die uit de voeten kunnen met exceptionele ladingen. De afgelopen jaren hebben wij regelmatig bijzondere tanktransporten georganiseerd naar klanten in binnen- en buitenland.

 

Klaar voor de toekomst

arrowDe wereld verandert in rap tempo. Technische ontwikkelingen resulteren in efficiëntere en milieubewustere productieprocessen. Wij blijven vernieuwen, verbeteren en aanpassen. SJR streeft ernaar om voorloper te zijn in de toepassing van technische ontwikkelingen en innovaties om duurzame werkprocessen en -methodes te implementeren.

Persoonlijke ontwikkeling staat bij SJR centraal. Ook in de toekomst bouwen wij met de beste vakmensen de meest innovatieve en duurzame tanks en tankparken. Onze medewerkers worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen en een bijdrage te leveren aan de ambities van het bedrijf.

 

Onze kernwaarden

Respect en vertrouwen: Wij gaan met vertrouwen en respect om met klanten en business partners. Wij werken veilig en met een scherp oog voor het milieu.

Duidelijk en transparant: Afspraak is afspraak: wij doen wat we zeggen. Met duidelijke en transparante communicatie maken wij de zaken niet onnodig complex.

Plezierig samenwerken: Met klanten en partners zoeken wij naar de beste oplossingen. Dat doen wij met een glimlach, omdat wij plezier in ons werk hebben.

Verbeteren: Wij kijken kritisch naar werkprocessen en productiemethodes. Waar mogelijk proberen wij te verbeteren en kostenefficiënte oplossingen te implementeren.

Proactieve flexibiliteit: Binnen de ambitieuze koers en duidelijke toekomstvisie zijn wij wendbaar. Snel schakelen en het initiatief nemen zit in ons DNA.

 

Parallel bouwen

arrowDe afgelopen vijf jaar heeft SJR veel ervaring opgedaan met het bouwen van tanks in een geconditioneerde omgeving. Tanks gebouwd in een productieloods hebben een superieure kwaliteit, omdat de bouw-, las-, isolatie- en coatingwerkzaamheden onder ideale omstandigheden zijn uitgevoerd.

Aangezien het weer geen invloed heeft op het bouwproces is de planning gegarandeerd. Bovendien kunnen de civiele werkzaamheden op de terminals en de mechanische werkzaamheden aan de tank in de loods tegelijkertijd worden uitgevoerd. Dit leidt tot enorme tijdwinst, waardoor nieuwbouw tanks sneller in gebruik worden genomen.

Parallel bouwen biedt vele voordelen:

  • De planning ondervindt geen hinder van weersomstandigheden.
  • Terwijl wij op onze locatie bouwen, kunnen er tegelijkertijd fundatiewerkzaamheden op uw locatie worden uitgevoerd.
  • Voor kwaliteit, veiligheid en milieu is de geconditioneerde omgeving optimaal.

  • U ervaart geen logistiek ongemak en er is geen kans op ongelukken op uw bouwlocatie.
  • Bestaande productieprocessen worden niet verstoord.
  • Uw bouwlocatie blijft vrij van eventuele verontreiniging.

 

Duurzaamheid, veiligheid en certificering

SJR wil een significante bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. In het productieproces implementeren wij energie-efficiënte processen, zodat onze CO2 footprint wordt verkleind. Duurzaamheid is met concrete doelen verankerd in onze organisatie. Door dit planmatig aan te pakken, is het voor iedereen duidelijk dat wij resultaten willen boeken.

arrowWij werken veilig of wij werken niet. Voor al onze activiteiten geldt dat kwaliteit, veiligheid en milieu voorop staan. Veilig werken is diep verankerd in onze organisatiecultuur en werkprocessen. Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze veiligheidsprestaties en alle SJR collega’s zijn hier nauw bij betrokken. Wij staan garant voor het behalen van cruciale certificeringen.

Bij SJR investeren wij continu in het opleiden van onze medewerkers. Met de brede kennis van de KAM-medewerkers optimaliseren wij de processen volgens de PDCA-systematiek (Plan-Do-Check-Act). SJR werkt volgens de meest stringente standaarden waaronder EN14014, API650, Reparatie EEMUA159 & API653.