SJR Composites: gezamenlijk belang versterkt het vertrouwen

Rotterdam, 1 juli 2020 – Twee gevestigde producenten in de wereld van opslagtanks slaan de handen ineen. SJR Group en M.I.P. Megasolutions introduceren – met samen ruim 100 jaar aan ervaring – op 1 juli 2020 een nieuw bedrijf: SJR Composites.

Waar SJR – als specialist op het gebied van tankbouw en tankonderhoud – met bijna 60 jaar ervaring een serieuze positie heeft verworven in de petrochemische industrie, heeft M.I.P. zo’n 40 jaar ervaring in de landbouwsector en industrie. Echter het grootste verschil tussen deze entiteiten is toch het materiaal waarmee ze werken: SJR werkte tot nu toe enkel met koolstofstaal en roestvrijstaal en M.I.P. met composiet. 

Nu gaan ze onder de naam SJR Composites hun krachten bundelen en grote composiet tanks met een opslagcapaciteit tot 3.000 m³ produceren, met name voor de petrochemische industrie.

De totstandkoming van de samenwerking

Zo’n 3 jaar geleden ontmoetten Robert Sloot (CEO SJR) en Maikel Elst (CEO M.I.P.) elkaar via een gemeenschappelijke kennis uit de branche. De klik en vertrouwen is er, ook op zakelijk vlak. 

Maikel: “Ik was toen al bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om composiet opslagtanks in een grotere diameter te produceren. Robert moedigde mij aan en hielp mij met het vinden van een grotere productiehal in Nederland. Toen ik daar na 3 jaar uit was gegroeid, heb ik in Moerdijk een stuk grond gekocht om daar zelf een grote productiehal voor tanks van een diameter tot 14 meter te bouwen.” 

Zulke formaten tanks zijn vooral interessant voor de petrochemische industrie. SJR weet zich daar wel raad mee. Robert: “Ik werd met de tijd steeds enthousiaster over composiet, de manier van produceren is heel modern en leent zich makkelijker voor automatisering.”

SJR noemt zich niet voor niets de tank innovator. Ze streven ernaar om de tankbouwmarkt te blijven ontwikkelen en vernieuwen. Vandaar ook hun interesse in composiet als materiaal. Waar het automatiseren van stalen tankbouw nog in de kinderschoenen staat, is dat bij composiet tankbouw al gebeurd. Robert: “Daarnaast is staal nog steeds wat het 30 jaar geleden was en zit daar niet heel veel ontwikkeling meer in qua materiaal. Daarom is het interessant om naar nieuwe materialen te kijken. Met de nieuwe fabriek in Moerdijk kunnen er tanks worden gerealiseerd met een opslagcapaciteit tot 3.000  , een ideaal formaat voor de petrochemische industrie. En voor het aanboren van die markt komen wij om de hoek kijken.”

Industrie 4.0 

Er wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de productiehal in Moerdijk waar de tanks van SJR Composites in zullen worden gebouwd. High-end en ultra modern. Maikel: “De fabriek is volledig ingericht in een industrie 4.0 omgeving. We kunnen 24-uur per dag produceren, omdat alles sterk is geautomatiseerd.” 

Door ervaring wist Maikel precies welke machines het best voor hem werken. Maikel: “Ik heb daarom alle machines nieuw aangeschaft. Ik ben daar resoluut in, de infra moét top zijn.” 

Met deze apparatuur weten ze zometeen precies wie, wanneer, waar en hoelang aan de tank heeft gewerkt. Ze kunnen online volgen in welk stadium van de productie een tank zit. Maikel: “Alles digitaal. Dat heeft zeker z’n voordelen.” 

Voor- en nadelen van composiet

Composiet heeft door de jaren heen steeds meer erkenning gekregen. Maikel: “Het werd voor het eerst in de rakettechnologie gebruikt door NASA, daarna volgden de luchtvaart en auto-industrie. Het is een materiaal wat volop in ontwikkeling is en waar steeds meer kennis over is.”

Een SJR Composites tank is gemaakt van een mengsel van polyesterhars versterkt met glasvezel, ook wel GRP (glass-reinforced plastic) of GFRP (glass fibre-reinforced plastic) genoemd. Het is een licht, extreem sterk en robuust materiaalsoort. Dit zorgt voor een lager totaalgewicht, maar ook voor een verbeterde isolatiewaarde. 

Maikel: “Vooral wanneer je te maken hebt met agressieve vloeistoffen biedt composiet veel voordelen. Bovendien heeft staal in een zeeklimaat snel last van corrosie door zeewind en zilte lucht. Composiet daarentegen roest niet.” 

Wie precies de perfecte afnemer is? Er zijn meerdere type afnemers die baat zullen hebben bij het gebruik van composiet opslagtanks. Robert: “Voor veel van onze klanten worden de chemicaliën aangeleverd via het watertransport. Deze schepen hebben vaak een capaciteit bij zich van 2.500 m³. Om deze reden is onder andere gekozen om tanks te produceren tot 3.000 m³.” Wanneer de tank licht van gewicht is, heeft dat ook een positieve invloed op de transport- en plaatsingskosten. Composiet is in dit opzicht de duurzamere optie.”

En voor geïnteresseerden die écht bewust met duurzaamheid bezig zijn – Ook de productie van een composiet tank is veel milieuvriendelijker dan dat van een tank van staal. Robert: “Voor de productie van een stalen tank van 2.500 m³ moet je 3.700 bomen meer terugplanten om de CO2 uitstoot te compenseren ten opzichte van een composiet tank.”

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan composiet? Maikel: “Wanneer stoffen tot boven de 100 graden verwarmd moeten worden, dan is staal misschien toch een betere optie. Theoretisch kunnen we tot 140 graden verwarmen, maar dan gebruiken we een hele kostbare speciale hars waardoor de tank wel heel duur wordt.” 

Niet over één nacht ijs

Het klinkt allemaal veelbelovend, toch is de lancering van SJR Composites niet over één nacht ijs gegaan. Een goede voorbereiding is essentieel. Robert: “We hebben eerst gerenommeerde partijen die meeschrijven aan de norm gevraagd om mee te denken of wij niets over het hoofd zien.” Maar ook deze partijen konden geen addertjes onder het gras vinden. 

Het jaar in aanloop naar de lancering kwamen ze er al snel achter dat ze niet de eerste waren die over de mogelijkheden van composiet nadachten. Robert: “We waren positief verrast toen we erachter kwamen dat bepaalde instanties achter de schermen al bezig waren met composiet.” Zo bleek de EEMUA bijvoorbeeld al een norm te hanteren voor composiet tanks, de NEN-EN 13121. Met de aanwezigheid van zulke normeringen voor composiet nam het enthousiasme om het product te lanceren bij de heren toe. 

 

 

 

 

 

 

 

Een 360º samenwerking

Om SJR Composites tot een succes te maken, is de kennis en expertise van beide betrokken partijen hard nodig. De één is bekend met de markt en heeft de juiste saleskanalen tot zijn beschikking en de ander heeft alle know-how van het materiaal en de productie.

Maar de samenwerking gaat verder dan dat. Robert: “Je moet ook andere krachten bundelen, de mensen moeten enthousiast worden. Zo hebben we de salesteams elkaar laten ontmoeten. Dadelijk gaan de productiemensen elkaar ontmoeten. Dus ook de lagen in de organisaties moeten dusdanig in elkaar smelten dat ze elkaars DNA begrijpen. Alleen dan kun je een product als deze een succes laten zijn.” 

Maikel vult aan: “Ook op dat vlak hebben wij elkaar helemaal gevonden. Het enthousiasme steekt elkaar goed aan.” 

Maikel vervolgt: “We hebben daarom bewust gekozen om beide logo’s op de fabriek te plaatsen. Waarbij we als M.I.P. zijnde SJR Composites de exclusiviteit geven voor tanks groter dan een diameter van 6 meter en bepaalde segmenten in de markt.” 

Maar mocht je als vaste klant van SJR interesse hebben in een composiet tank met een kleinere diameter, kun je ervan uitgaan dat die gewoon geleverd zal worden onder SJR. Maikel: “Dat is het leuke, we gaan allebei voor een win-win situatie en een langetermijnrelatie.” Robert:” Het gezamenlijke belang versterkt de vertrouwensband. ”