Service Terminal Rotterdam

Service Terminal Rotterdam

Rotterdam, 21 april 2020 – Medio november 2019 kwam Service Terminal Rotterdam (STR) bij ons met de vraag een kijkje te komen nemen bij hun terminal op de Torontoweg in Rotterdam.

Na het vervangen van Tank 106 in 2015, ook uitgevoerd door SJR, was nu ook Tank 105 aan vervanging toe.
Het verzoek van STR was om de bestaande tank te verwijderen en te slopen en een nieuwe tank te ontwerpen, engineeren, fabriceren en op locatie plaatsen.
Een project wat perfect bij SJR past in samenwerking met onze multidisciplinaire partner ASG. Ontzorgen van onze klant van A tot Z is een van onze krachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het ontvangen van de opdrachtbevestiging in januari 2020 kon er begonnen worden aan dit mooie project.
In overleg met de klant is besloten de sloop bij hen op locatie te doen wat onder begeleiding van ASG is uitgevoerd door de firma DCC.
De volgende stap was het verstevigen van de terp door Noordijk Aannemers B.V.

 

 

 

Gelijktijdig aan de sloop op het terrein van STR werd er in de productiehal van SJR begonnen aan de bouw van de nieuwe tank.
De tank met een binnendiameter van 14 meter, een hoogte van 16 meter en een opslagcapaciteit van 2.463 m3 kon gemakkelijk binnen in onze unieke productiehal (geschikt voor tanks met een binnendiameter van 24 meter en een hoogte van 32 meter) gebouwd worden.
Na het conserveren van de tank was deze begin april klaar voor transport. De terp was inmiddels verstevigd en klaar voor de nieuwe tank.
Wederom een mooi project wat incident vrij, binnen de planning en binnen budget is uitgevoerd.

Wij willen STR en onze partners bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking!