SJR Composites

SJR Composites:
het gezamenlijke DNA van SJR en M.I.P.

Bij SJR streven wij ernaar om de tankbouw- en tankonderhoudmarkt te blijven ontwikkelen en vernieuwen. Het luisteren naar de wensen en behoeften van onze klanten en het monitoren van trends en ontwikkelingen in de markt zijn hierbij van essentieel belang.

SJR Composites is één van onze innovaties. Een mooie samenwerking tussen M.I.P. Megasolutions en de SJR Group, waarbij de petrochemische industrie kennis maakt met een nieuw soort opslagtank. M.I.P., net als SJR een onafhankelijk en internationaal georiënteerd familiebedrijf, houdt zich sinds 1984 bezig met de fabricage van duurzame opslagsystemen in composiet in de agrarische sector en industrie en is anno 2020 uitgegroeid tot dé leverancier van deze opslagsystemen.

Enkele voordelen op een rij:

  • Korte fabricage doorlooptijden
  • Milieuvriendelijk: lage CO2 footprint en milieu-impact
  • Lange levensduur
  • Hoge bestendigheid: uitstekende bestendigheid tegen chemische vloeistoffen en abrasieve omgevingen
  • Kosteneffectief en duurzaam: hoge sterkte-gewichtsverhouding
  • Onderhoudsvrij: vrijwel geen onderhoud vereist
  • Thermische isolatie

Wat is composiet?
Een composiet tank is gemaakt van een mengsel van polyesterhars versterkt met glasvezel, ook wel GRP (Glass-reinforced plastic) of GFRP (glass fibre-reinforced plastic) genoemd, een lichte, extreem sterke en robuuste materiaalsoort. Dit zorgt voor een lager totaalgewicht, maar toch ook zeker voor een verbeterde isolatiewaarde.

Nieuwe productiehal in Moerdijk
In Moerdijk is er hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe productiehal van SJR Composites. In deze hal kunnen wij composiet tanks fabriceren tot een diameter van 14 meter, met een maximale opslagcapaciteit van 3.000 m³. De interesse in composiet als materiaal komt voort uit onze interesse om te blijven ontwikkelen en vernieuwen. Waar het automatiseren van stalen tankbouw nog in de kinderschoenen staat, is dat bij composiet tankbouw al gebeurd. De fabriek is volledig ingericht in een 4.0 industrie omgeving, waarbij we 24-uur per dag kunnen produceren.

Lees ook het artikel over SJR Composites: https://sjr.nl/persbericht/