Uitstekend resultaat

De eerste tanks zijn een feit

Rotterdam, 12 december 2016 – Afgelopen juli is SJR gestart met de bouw van zes nieuwe opslagtanks voor de uitbreiding van de Botlek Tank Terminal (BTT). Vanaf de nieuwe locatie op het RDM terrein is de productie van de tanks in de geavanceerde loods in volle gang.

Dat het team van SJR uit professionals bestaat, bleek maar weer toen tank nummer een voor het eerst het daglicht ging zien. Het enorme gevaarte met een cilinderhoogte van 38 meter en een gewicht van ruim 260 ton stond binnen no-time op de kade.

Ondanks de flinke hoogte van de productiehal moesten de gigantische tanks in twee delen worden gebouwd en eenmaal buiten aan elkaar worden gekoppeld. De ervaring en vakkundigheid van SJR in samenwerking met de specialisten van Mammoet en Hebo zorgden ervoor dat het proces vlekkeloos verliep.

tanks-btt-s-avonds

btt-met-bok
dsc_0666

dsc_0664

Planning voor de komende periode

Het gehele project loopt volgens planning en verwacht wordt dat de tanks medio februari kunnen worden getransporteerd naar Pernis. Dit naar volle tevredenheid van de opdrachtgever. Uiteraard houdt SJR u tijdens dit  proces op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

dsc_0662