Weer een mooie tank afgeleverd..

Weer een mooie tank afgeleverd..

Rotterdam, 11 september 2020 – Begin mei ontvingen wij van een opdrachtgever in de Europoort de opdracht om een nieuwe zwaveltank te ontwerpen, fabriceren en installeren. Hun huidige zwaveltank was aan vervanging toe.
Op onze productielocatie was de grootte van de tank zeker geen uitdaging. Met een diameter van circa 7,5 meter en een vergelijkbare hoogte van circa 7,5 meter viel deze tank zeker op naast de ‘grote jongens’. Desalniettemin wederom een zeer mooi project.

Na het voltooien van de engineering voor de tank werd er begin juli begonnen met de fabricage van de tank, gevolgd door het stralen en coaten van de buitenzijde.
Tevens is de tank volledig geïsoleerd en afgewerkt met aluminium golfplaten. Om de zwavel op de juiste temperatuur te houden van 145°C, is de gehele bodem van de tank voorzien van een stoomspiraal.
Al deze werkzaamheden hebben aansluitend plaatsgevonden in onze eigen productiehal op de Heijplaat in Rotterdam.

7 september 2020 was het dan zover. De tank was gereed voor transport. Met een heldere dag en niet al te krachtige wind een ideale dag voor het transport van deze tank.
Na een voorspoedige vaart van Heijplaat, Rotterdam naar de Europoort kon de tank bij onze opdrachtgever op de kade geplaatst worden en via weg transport naar de eindlocatie worden gebracht.

SJR zal de tank op locatie nog watertesten, waarna onze opdrachtgever zijn nieuwe zwaveltank in gebruik kan gaan nemen.