Zwaveltank

Bouw nieuwe zwaveltank

Rotterdam, 12 april 2018 –SJR Group heeft de opdracht gekregen om een nieuwe zwaveltank te bouwen voor een bedrijf in de Botlek. Deze tank met een capaciteit van 4.278 m³ zal off-site worden gebouwd in de productieloods van SJR Group. Alle werkzaamheden worden onder geconditioneerde omstandigheden uitgevoerd.

Na de bouw zal de tank met een drijvende bok over de Nieuwe Maas worden vervoerd naar de klant. Vanaf het water wordt de 215 ton wegende tank met een vlucht van ca. 75 meter op de fundatie geplaatst. Daar gaat uiteraard heel wat meet- en rekenwerk aan vooraf. Dankzij Falcker Inspections, de strategisch partner van SJR Group, wordt de terugplaatsing heel nauwkeurig in kaart gebracht.

Door middel van dronebeelden worden de afstanden van de kade en de fundatie ingemeten en gescand, zodat de engineers van Hebo Maritiemservice in samenwerking met SJR Group hier vervolgens een gedegen plan voor op kunnen stellen. Op deze manier wordt de klant probleemloos voorzien van exact dezelfde tank op precies dezelfde locatie. Van superieure kwaliteit en veilig. Want elk niet gewerkt uur on-site is een veilig uur!

Load-out voor watertest

Vandaag was er een succesvolle load-out van de tank en werd deze met behulp van de Matador 3 gepositioneerd voor de watertest.

Transport tank Shell

Iets meer dan een maand geleden ging een nieuwe zwaveltank met een opslagcapaciteit van 4.281 m³, die SJR Tank Construction voor Shell gebouwd heeft, op transport. En dat leverde deze prachtige beelden op!